Zwemwater-regelgeving

Luc Vosters Juridisch advies en ondersteuning in Maastricht adviseert en ondersteunt houders van zwembaden en andere badinrichtingen (sauna’s, wellness) op het gebied van zwemwater-regelgeving.

Voor het zwemmen en baden zal met de Omgevingswet nieuwe regelgeving gaan gelden. Deze regelgeving gaat uit van een andere sturingsfilosofie gericht op doel-wetgeving. Houders van badinrichtingen krijgen met de zorgplicht en de cyclus risico-analyse nieuwe instrumenten. Ook komt er een nieuw stelsel van parameters. Daarmee krijgen houders meer verantwoordelijkheid, meer keuzevrijheid, meer mogelijkheden tot innovatie en maatwerk.

Ook voor provinciale toezichthouders en handhavers heeft de Omgevingswet gevolgen. Zij moeten gaan nadenken over een nieuwe manier van toezicht houden en handhaven.

 

Blog-artikelen

Gezien deze ontwikkelingen heb ik in een blog-artikel houders van badinrichtingen de boodschap gegeven: ‘Vergeet de Zwemwaterwet en bereid je voor op de Omgevingswet‘. Om hen daarbij te helpen, heb ik een speciale blog-reeks geschreven onder de titel ‘Baden en zwemmen onder de Omgevingswet’. Je kunt deze artikelen lezen op mijn speciale blog-pagina onder de categorie zwemwaterregelgeving.

 

Wat kan Luc Vosters Juridisch advies en ondersteuning voor jou betekenen?

In samenwerking met diverse partijen heb ik op verschillende congressen, symposia en seminars presentaties gehouden over de zwemwater-regelgeving. Ook adviseer en ondersteun ik individuele houders van badinrichtingen.

Ik kan jou van dienst zijn bij vragen als:

  • hoe organiseer ik het toezicht binnen mijn badinrichting?
  • wanneer is het toezicht binnen mijn badinrichting ‘voldoende’?
  • wat betekent de nieuwe zorgplicht straks voor mij?
  • hoe kan ik risico’s als aansprakelijkheid en handhaving voorkomen?
  • wanneer doe ik het juridisch goed?

Neem anders gerust contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend eerste gesprek.

 

 

Deel deze pagina in je netwerk!